Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πως οι λευκοί μετανάστες κατέκτησαν την Αμερική!




Με την ονομασία Ινδιάνοι συνηθίζεται να αποκαλούνται γενικά οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αμερικής πριν την ανακάλυψή της από τους Ευρωπαίους στα τέλη του 15ου αιώνα.
Με την ίδια ονομασία αποκαλούνται μέχρι και σήμερα ορισμένες εθνικές μειονότητες, των οποίων οι ρίζες προέρχονται από τους ιστορικούς αυτούς λαούς.
Ορισμένοι από αυτούς τους ιθαγενείς διατηρούν μέχρι σήμερα ένα νομαδικό τρόπο ζωής, ενώ κάποιοι άλλοι αναζήτησαν μόνιμη διαμονή δημιουργώντας μικρές κοινότητες και χωριά, ενώ σε κάποιες περιοχές κατάφεραν να οργανωθούν σε μεγαλύτερες κοινότητες, ακόμα και πόλεις, με πολιτική οργάνωση.
Η ονομασία προέρχεται από την πεποίθηση του Κολόμβου ότι έφτασε στην Ινδία, ενώ στην πραγματικότητα είχε φτάσει στην Αμερική και ότι οι κάτοικοι που συνάντησε είναι Ινδοί.
Με την εισβολή από την Ευρώπη εξαπλώθηκαν επιδημίες, όπως η ευλογιά, ο τύφος, η ιλαρά κι η διφθερίτιδα, οι οποίες αφάνισαν έως και 110 εκατομμύρια ιθαγενών της Αμερικής.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



Ένα βίντεο αφιερωμένο σε κάθε αριστερο-προοδευτικό που μιλάει υπέρ της μετανάστευσης...Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται στο βίντεο είναι βγαλμένα απο την καθημερινότητα..

ΠΗΓΗ:ΒΙΚΙΠΑΟΔΕΙΑ / ellinesfoitites

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου