Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ "ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ" ΖΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


  ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΙΣΠΗΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ -5.500 ΠΡΟ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ,ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ.
ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΤΕ, ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΘΕΩΡΙΕΣ "ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ" ΖΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΑΤΟΜΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΚΕΥΗ ,ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΖΕΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ "ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ" ΚΑΙ "ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ" ΤΩΝ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ" ΕΒΡΑΙΩΝ, ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ +1.700 .




ο 1932 ο καθηγητής Κεραμόπουλος ανακαλύπτει στην Καστοριά τον νεολιθικό οικισμό του Δισπηλιού που χρονολογείται περί τα 5600-4500 π.Χ. Μόλις το 1992 ο καθηγητής Χουρμουζιάδης διεξάγει την πρώτη αρχαιολογική ανασκαφή του χώρου.

Ανάμεσα στα ευρήματα υπάρχει μία ξύλινη πινακίδα της οποίας η κατασκευή (βάσει χρονολόγησης με τη μέθοδο του άνθρακα)  αγγίζει 5260 π.Χ. Ο «δίσκος του Δισπηλιού» όπως έμεινε γνωστός, φέρει χαράξεις ,κατανεμημένες σε νοητές ευθείς

γραμμές, επαναλαμβανόμενων σχημάτων. Οι χαράξεις αυτές φαίνεται ν’ αποτελούν γραφή και αυτό θα ήταν ίσως η μεγαλύτερη ανακάλυψη Έλληνα αρχαιολόγου αν μπορούσε ν’ αποδειχθεί.


Αν αναζητήσετε την πινακίδα αυτή θα τη βρείτε (ίσως) στα χέρια της ομάδος Χουρμουζιάδη και αρχεία μελέτης ίσως βρείτε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η πινακίδα (δεν την αποκαλώ «Δίσκο» διότι είναι μάλλον τετράγωνη) φαίνεται να βρίσκεται «υπό συντήρηση» από την ημέρα που ήρθε στο φως και έτσι ούτε οπτική δεν μπορούμε να έχουμε. Πλην της πινακίδος όμως βρέθηκαν και αρκετά πήλινα τεχνουργήματα τα οποία φέρουν πανομοιότυπα δείγματα γραφής και επίσης δεν είναι διαθέσιμα προς μελέτη για τον ίδιο λόγο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί πως ούτε γεωλόγοι έχουν επισήμως ερευνήσει το χώρο αλλά ούτε έφτασε στα αυτιά μας ανακάλυψη κάποιου σκελετού. Αυτό θα ήταν άκρως ενδιαφέρον. Να μπορούσαμε να έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία της οστεϊκής διάπλασης των Ελλήνων της εποχής σε αυτή την περιοχή. Το περιβάλλον του βυθού της λίμνης σίγουρα κρατά κρυμμένα γεωλογικά στοιχεία που μπορούν να διαφωτίσουν τις απορίες μας σχετικά με τον μεγάλο κατακλυσμό.


ΠΗΓΗ:http://www.youtube.com/watch?v=93nkE7iDW3w


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου