Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ (ΜΕΡΟΣ Δ)


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ


Ρωτούσαν πολλοί το γέροντα ποιοι είναι οι σύμμαχοι μας στην περιοχή. Ο γέροντας απογοητευμένος σ’ αυτή την περίπτωση έλεγε: << Όλοι μας ζηλεύουν και μας επιβουλεύονται κι εκείνοι, που φαίνεται ότι μας υποστηρίζουν λίγο, είναι οι πιο επικίνδυνοι. Απ’ τους φίλους να φοβάστε>>. Συνέχιζε μετά κι έλεγε: << Εμείς έχουμε την Παναγία, αυτή μας σκεπάζει>>.


ΛΥΚΟΙ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΒΑΤΑ

Για όλα ρωτούσαν το γέροντα. Μέχρι τι να ψηφίσουν. << Ποιος είναι καλός Χριστιανός γέροντα;>>. << Τι να ψηφίσουμε;>>. Ο γέροντας βεβαία έχοντας, όπως είπαμε, το προορατικό χάρισμα, αλλά και διάκριση, έλεγε ότι αυτοί << όλοι ίδιοι  είναι, αλλά θα φανούν κι άλλοι, που θα χρησιμοποιούν το όνομα του Θεού για ψήφους. Να τους προσέχετε, γιατί θα είναι λύκοι ντυμένοι πρόβατα>>.



ΤΑ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙΑ


Το << ράδιο αρβύλα>> δούλευε απ’ το καλύβι του γέροντα και πολλοί ήθελαν ν’ ακούσουν τα πάντα με τα’ αυτιά τους. Στους καλόπιστους ο γέροντας απαντούσε έστω και πολλές φορές στην ιδία ερώτηση. Στην ερώτηση, λοιπόν, τι θα κάνουμε με τους μιναρέδες, όταν πάρουμε την Πόλη, ο γέροντας χαμογελώντας απαντούσε << Θα τους κάνουμε στύλους για στυλίτες και τα κομποσκοίνια θα φτάσουν ως κάτω>>.


ΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ


<< Τι είναι τα εξαμηλια, που αναφέρει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός;>>, ρωτούσαν πολλοί, αφού και στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Πελοπόννησο έχει χωριά μ’ αυτό το όνομα. Ωστόσο ο γέροντας ήταν κατηγορηματικός ότι επρόκειτο για τα έξι μίλια του εθνικού θαλάσσιου χώρου.


Γεροντας Πα'ί'σιος

ΠΑΪΣΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,ΣΕΛ37-38-39-41.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου