Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΦΤΑ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ!



Σύμφωνα με τη διδασκαλία του δον Χουαν, υπάρχουν είσοδοι και έξοδοι στην <<ενεργειακή ροη του σύμπαντος>> και στην περίπτωση των ονείρων υπάρχουν εφτα είσοδοι που βιώνονται σαν εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν  οι ονειρευτές και τις οποίες οι μάγοι αποκαλούν << εφτα πύλες των ονείρων>>>.

Στην πρώτη  πύλη φτάνουμε όταν έχουμε επίγνωση ότι αποκοιμόμαστε και τη διαβαίνουμε όταν καταφέρουμε να διατηρήσουμε σταθερή τη θεά οποιουδήποτε αντικείμενου μέσα στα όνειρα μας.

Στη δεύτερη πύλη φτάνουμε όταν ξυπνάμε από ένα όνειρο μέσα σε άλλο όνειρο η όταν μαθαίνουμε να αλλάζουμε όνειρα χωρίς να ξυπνάμε στον κόσμο της καθημερινής ζωής. Σε  αυτό το στάδιο  ο μαθητευόμενος αρχίζει να συγχωνεύει εσκεμμένα την ονειρική του πραγματικότητα με την πραγματικότητα του καθημερινού κόσμου, με σκοπό την πλήρη ολοκλήρωση τους.  Αυτό ονομάζεται στο σύστημα του δον Χουαν <<ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ>>.

Στην τρίτη  πύλη των ονείρων φτάνουμε όταν δούμε σε ένα όνειρο τον εαυτό μας να κοιτάζει κάποιον άλλον να κοιμάται, ο οποίος αποδεικνύεται τελικά πως είμαστε εμείς οι ίδιοι!

Τέλος, στην τέταρτη πύλη μπαίνουμε όταν βρεθούμε μέσα στο συνειδητό, απόλυτα προσωπικό όνειρο κάποιου άλλου (μάντη), αποτέλεσμα της επιθυμίας του και του δυνατού οραματισμού στο δεύτερο επίπεδο προσοχής. Το τι συμβαίνει στις υπόλοιπες τρεις πύλες δεν αναφέρεται στα βιβλία του Καστανενετα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΧΕΤΥΠΟ,  Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ,ΟΙ ΕΦΤΑ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ,ΚΑΡΛΟΣ ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ,ΣΕΛ.95

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου