Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ


Σαλπαροντας στην κουφια Γη(Reed)
Το 1909 μέσα στην αναμονή για την τελική έκβαση της εξερευνητικής αποστολής στο Βόρειο Πόλο, Ο Γουίλιαμ Ριντ ( William Reed) εξέδωσε το βιβλίο, The  Phantom of the Poles ( Το φάντασμα των Πόλων, 1909). Αποκαλούσε τους πόλους << φάντασμα>> με την έννοια πως δεν υπήρχαν σαν σημεία πάνω στην επιφάνεια  της γης, όπως πιστεύονταν γενικά, αλλά μοναχά σαν τόποι στο διάστημα. Από την εποχή του Συμς, η αρκτική εξερεύνηση είχε προοδεύσει σημαντικά, και ο Ριντ έπρεπε να τοποθετήσει το χείλος των ανοιγμάτων του πολύ πιο μακριά στο Βορρά και στο Νότο και να μειώσει σημαντικά το πλάτος τους σε μερικές εκατοντάδες μιλιά. Όπως και να ‘χει , πίστευε πως όλοι οι πρόσφατοι εξερευνητές των πόλων είχαν προχωρήσει σε κάποια απόσταση γύρω από το άνοιγμα η ακόμα και μέσα στο άνοιγμα.

William Reed
Η θεωρεία του Ριντ περιείχε μια κεντρική φωτιά αλλά καθόλου επάλληλες σφαίρες. Ο Αρκτικός Ωκεανός συνεχίζει γύρω από το άνοιγμα και κυλά σ’ έναν εσωτερικό κόσμο με στεριές και θάλασσες. Εξοπλισμένος με το σχήμα αυτό αυτό, είχε τη δυνατότητα να βρίσκει ευφυέστατες απαντήσεις στους προβληματισμούς που τέθηκαν από τους πολικούς εξερευνητές και τους θεωρητικούς:

1.    Γιατί η Γη είναι πεπλατυσμένη στους πόλους;    ( Επειδή προφανώς τα ανοίγματα που υπάρχουν, την έχουν κόψει).

2.Γιατί δεν είχε κατορθώσει κανένας να φτάσει ποτέ στους πόλους; (Επειδή προφανώς δεν υπάρχουν πόλοι).

   3.  Γιατί το χειμώνα ο ήλιος δεν φαίνεται στα απώτατα σημεία των πόλων, στο Νότο και στο Βορρά; (Επειδή κάποιος είναι ήδη περά από το χείλος των ανοιγμάτων)

  4.Τι είναι το Βόρειο Σελάς; (Αντανάκλαση μιας υπόγειας φωτιάς)

  5.Που δημιουργούνται τα παγόβουνα και με ποιο τρόπο;  (Καθώς  το ζεστό νερό κυλαει έξω από τις τρύπες και παγώνει)

  6.Τι προκαλεί τα παλιρροιακά κύματα; (Τεράστια παγόβουνα που βυθίζονται μέσα στον ωκεανό).

  7.Γιατί οι μετεωρίτες πετούν πιο συχνά κοντά στους πόλους και από πού έρχονται; (Από εσωτερικά ηφαίστεια).

  8.Τι προκαλεί τη μεγάλη πίεση των πάγων στον Αρκτικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια θαλασσινής ηρεμίας και ήπιου καιρού; (Παλιρροιακά κύματα από το εσωτερικό)

   9.  Γιατί υπάρχει χρωματιστό χιόνι στις αρκτικές περιοχές; (Γύρη από ηφαιστειακής σκόνη από το εσωτερικό).

  10.Γιατί το κλίμα είναι θερμότερο κοντά στους πόλους απ’ ότι σε απόσταση  εξακοσίων η χιλίων μιλιών από αυτούς; ( Υποθέτοντας πως η Γη είναι κούφια, το εσωτερικό της θα πρέπει να είναι θερμότερο).

  11.  Γιατί ο πάγος του Αρκτικού Ωκεανού είναι συνήθως γεμάτος με πέτρες, άμμο, χαλίκια κτλ; ( Από τις εκρήξεις των ηφαίστειων κοντά στις περιοχές όπου δημιουργούνται τα παγόβουνα).

  12.Είναι αλήθεια πως η πυξίδα αρνείται να λειτουργήσει κοντά στους πόλους; (Ναι, γιατί δεν δείχνει τον Πόλο αλλά το χείλος του ανοίγματα;).


Το βιβλίο του Ριντ  υπερασπίζεται την θεωρεία  της κούφιας  Γης στον καινούργιο αιώνα, και οι συγγραφείς που την ακλούθησαν, όπως ο  Marshall B. Gardner  με το  A Journey to the Earths Interior (Ένα ταξίδι στο εσωτερικό της γης) 1913, αναθεωρημένο το 1929) δεν πρόσθεσαν πολλά πράγματα στην κλασική απλότητα. Οι οπαδοί του δόγματος αυτού ήταν, και είναι ακόμα, αμετακίνητοι απέναντι σε κάθε απόδειξη για το αντίθετο. Αν κάποιος  μπορεί να δεχτεί μια κούφια και κατοικούμενη Γη, δεν χρειάζεται πολύ για να ενστερνιστεί την παγκόσμια συνωμοσία που προσπαθεί να <<πνίξει>> τη γνώση αυτήν, κλείνοντας το στόμα των εξερευνητών και παρουσιάζοντας ψεύτικες φωτογραφίες δορυφόρων.



 Ενας απο τους Ελληνες οπαδους της θεωριας της κοιλης Γης.



ΑΡΚΤΟΣ <<ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ>>,ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 Η ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΟ, ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ.ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΧΕΤΥΠΟ,JOSCELYN GODWIN, ΣΕΛ159-160.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου