Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΜΕΡΟΣ Β)


ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ



Ποταμος Ευφρατης
Είχε ακουστεί ότι ο γέροντας αναφέρθηκε σε μια προφητεία για τον Ευφράτη πόταμο και πήγαν πολλοί και τον ρωτούσαν σχετικά. Ο ακούραστος γέροντας για την αδυναμία και την περιέργεια όλων δύσκολα άφηνε κάποιον χωρίς απάντηση. Έλεγε λοιπόν: << Ο μεγάλος πόλεμος, στον Αρμαγεδδώνα, θα γίνει όταν οι Τούρκοι χρησιμοποιώντας φράγματα κόψουν τα νερά του Ευφράτη και τον στερέψουν για τις γύρω χώρες. Έτσι θα περάσει απ’ την ξερή κοίτη του ο στρατός των Κινέζων που θα είναι 200 εκατομμύρια>>.



Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.



Πρωην Γιουγκοσλαβια
Έβλεπε ο γέροντας τα γεγονότα με το διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας και πολλοί ανησυχώντας τον ρωτούσαν σχετικά, αφού εκτός απ’ την Γιουγκοσλαβία το άλλο μεγάλο κράτος, που η Νέα Τάξη έβαλε  στο μάτι στην περιοχή μας, είναι η Τουρκία. Έλεγε, λοιπόν, ο γέροντας ότι οι Μουσουλμάνοι προσωρινά χαίρονται. Όπως διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, θα διαλύσουν και την Τουρκία. Οι Αρμένιοι θα πάρουν τα δικά τους εδάφη, οι Κούρδοι θα γίνουν κράτος και τα υπόλοιπα είναι δικά μας, αφού ο Άγιος Αρσένιος έλεγε στους Έλληνες από τα Φαρασα ότι θα χάσουν μεν τον τόπο τους, αλλά σύντομα θα τον ξαναπάρουν. Υπομονή, έλεγε ο γέροντας, λίγο έμεινε, γι’ αυτό να ετοιμάζεται τα μπαγκάζια σας για τις πατρίδες σας.

Όλοι βεβαία άκουγαν με βουρκωμένα μάτια και από μέσα τους έλεγαν :<< Αμήν, Αμήν…… Τους άκουγε με τον δικό του τρόπο ο γέροντας και έλεγε: <<Είναι κοντά το ποθούμενο, θα τα ζήσετε όλα>>.



ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ



Κερασουντα.
Επισκέφτηκε κάποτε το γέροντα ο Γ….. και με το καλημέρα του λέει ο γέροντας:

-Από πού είσαι παιδάκι μου;

-Κατάγομαι από τον Πόντο, γέροντα.

-Απ’ την Κερασουντα;

-Ναι, έκανε ο Γ….. απορημένος.

-Άντε να ετοιμάζεσαι, γιατί έχεις να παίρνεις οικόπεδα του παππού σου εκει περά.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι έμειναν άναυδοι. Εκείνοι βεβαία που πήγαν να ακούσουν για τις << πατρίδες>> δεν έχασαν ευκαιρία κι άρχισαν να βομβαρδίζουν το γέροντα μ΄ ερωτήσεις.

<< Μη βιάζεστε>> έλεγε και ξανάλεγε αυτός. <<Η ώρα των Τούρκων ήρθε, αλλά δικοί μας άνθρωποι ζουν εκεί. Ένας στους τρεις είναι Έλληνας και θα βαπτιστεί>>.


Μοναχος Πα'ι'σιος



ΠΑΙΣΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,σελ:20-21,24-25,27-28.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου