Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ;


Στον κόσμο της βιολογικής συμβίωσης των ειδών πάνω στη Γη είναι αδύνατον να μην παρατηρήσουμε τα μοτίβα της κοινωνικής συμβίωσης των ανθρώπων. Μαζί με τα αντίστοιχα αδιέξοδα, που μοιάζουν να συμπορεύονται με εξίσου κολοσσιαία επιτεύγματα σ’ όλους τους τομείς.
Με την πολύ ευρεία έννοια κάθε σχέση μεταξύ δυο διαφορετικών ειδών πληθυσμών, οι οποίοι ζουν μαζί, είναι συμβιωτική, είτε τα ειδή βλάπτονται είτε ωφελούνται είτε δεν υφίστανται καμία επίδραση. Από βιολογική άποψη, η συμβίωση περιλαμβάνει την αλληλοβοήθεια την κοινοβίωση όσο και τον παρασιτισμό.
Ραλφ Μετζνερ
Ο Ραλφ Μετζνερ παρουσιάζει, βάσει αυτής της αναλογίας, τους ανθρώπους ως πλανητικό καρκίνωμα: << Όταν  τα κύτταρα ενός είδους πολλαπλασιάζονται ραγδαία και άγρια σε όλο το σώμα με ριψοκίνδυνη αδιαφορία για τον ευαίσθητο συσχετισμό ισορροπιών του όλου συστήματος ονομάζουμε αυτή την κυτταρική  συμπεριφορά << δημιουργία όγκων>>. Παρομοίως, το ανθρώπινο είδος μοιάζει να πολλαπλασιάζεται πάνω στη γη>>.
Λαβλοκ 
Ο Λαβλοκ θεώρει αυτές τις απόψεις επίδειξη μίσους προς το είδος μας και  προς τον εαυτό μας. Παρά την ακρότητα τους όμως, περιέχουν αλήθειες σε σχέση με τη συμπεριφορά μας προς τους συνανθρώπους μας,  προς τα αλλά ειδή του πλανήτη μας και προς τον πλανήτη συνολικά.



ΠΗΓΗ: ΓΑΙΑ…Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ, ΓΑΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΑΘΩΟΤΗΤΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΧΕΤΥΠΟ, ΑΜΟΝΤΙΝΙ – ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ-ΚΩΣΤΑΚΗ,ΣΕΛ134-135.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου