Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ!






Ζουμε και κινουμαστε σε τρεις διαστασεις;
Οι πιο πρόσφατες μελέτες της ψυχολογίας έχουν αποδείξει πως στην καθημερινή ζωή δεν χρησιμοποιούμε  παρά μικρό ποσοστό των δυνατοτήτων μας, όσον αφορά την προσοχή, τη μνήμη και την ουσιαστική γνώση.

Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα διαφορετικό επίπεδο από αυτό του ύπνου και της συνηθισμένης κατάστασης εγρήγορσης, υπάρχει δηλαδή μια ανώτερη κατάσταση συνείδησης, στην όποια ο άνθρωπος  θα μπορούσε να πολλαπλασιάσει τις πνευματικές του ικανότητες και να τις χρησιμοποιήσει στο σύνολο τους.



Την κατάσταση αυτή πολλοί ερευνητές αλλά και μυστικιστες περιγράφουν ως Υπερδιανοητικη Δυνατότητα Συνείδησης. Πρόκειται για συνειδησιακό επίπεδο όπου ο άνθρωπος βιώνει μια αίσθηση μυστικιστικής ενότητας με ολόκληρη τη φύση.

Οι ουμανιστές αντιλαμβάνονταν τον καθημερινό κόσμο σαν την κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου.

Στην αόρατη, κάτω από τα κύματα , βάση του υπάρχουν  διαφορετικές κοσμοθεωρίες  και πολιτιστικές δομές. Γι’ αυτούς, τα πανάρχαια μυστικά της Αρκαδίας μπορούν να βιωθούν σαν υπερβατική και ολοκληρωμένη εμπειρία της ίδιας της επίγεια ύπαρξης, αλλά και σαν σύνολο των συνειδήσεων όλων των όντων που υπάρχουν, σε οποιοδήποτε εξελικτικό επίπεδο.

Σήμερα, το νόημα της Αρκαδίας είναι ακριβώς αυτό: Να βοηθήσει τον ερευνητή να ξεφύγει από ένα επίπεδο σύμπαν χωρίς νόημα και βάθος, που κυβερνιέται από τη μονολογική οπτική. Στην εικόνα της   Αρκαδίας, οι μαγικές μυθολογικές και ορθολογιστικές κοσμοθεωρίες συνταυτίζονται χωρίς καμία διάκριση, η μια μέσα στην άλλη. Δεν συνδέονται απλά σε ένα  ενιαίο σύνολο αλλά συγχωνεύονται, απελευθερώνοντας χαμένες μνήμες

Αρκαδια, Τομας Ικινς, 1883.
Στην εσωτερική αυτή πορεία, ακόμα και οι διαλογικές προσεγγίσεις δεν παραμένουν προσκολλημένες στα εξωτερικά στοιχειά, αλλά διεισδύουν στο εσωτερικό των πραγμάτων. Κώδικες, μυστικιστικά σύμβολα και κρυφές σημασίες αποκαλύπτουν τη βαθύτερη χαρτογράφηση της συνείδησης και γίνονται σταδία πνευματικής διεύρυνσης. Τα εξωτερικά στοιχειά μιας εμπειρικής οπτικής – όπως το σπήλαιο, η πηγή, το δάσος και το ξέφωτο- μετατρέπονται σε κλειδιά που ανοίγουν τις πόρτες για ανώτερες διαστάσεις του Υπέρ- συνειδητού.
  Ενας  Τόπος Μαγικός.

Από την άλλη πλευρά, η Αρκαδία δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν ιδεώδες που απλά βρίσκεται στο εδώ και στο τώρα, , πίσω από την ομίχλη της ψευδαίσθησης και αντιπροσωπεύει το ιδεατό παράδειγμα της καθημερινότητας.

Η Αρκαδία δεν είναι ουτοπία ούτε μεταφυσικός παράδεισος που θα επισπευτούμε στο τέλος της επίγειας ζωής.

Είναι το επιστέγασμα της ανθρώπινης ελπίδας και το όνειρο για μια πιο αληθινή και δίκαιη πραγματικότητα, που αναπτύσσετε σε αρμονία με τη φύση και τις βαθύτερες ανθρώπινες ανάγκες.

 Κάτω από αυτό το πρίσμα  , η Αρκαδία γίνεται σύμβολο μιας πολιτιστικής, αλλά και κοινωνικής, μετουσίωσης καθώς έκφραζει και αντιπροσωπεύει τόσο  τους  ανθρώπους του πνεύματος όσο και τους κοινωνικός επαναστάτες που ονειρεύονται έναν δίκαιο κόσμο.

Η Αρκαδία είναι ένας τόπος μαγικός, όπου οι άνθρωποι θα κατορθώσουν να συνδυάσουν το όραμα μιας τέλειας Πολιτείας βασισμένης στον ορθολογισμό, με την τελειότητα του ακατάληπτου, υπερβατικού κόσμου της Φύσης. Μέσα σε αυτό τον κόσμο, η παρουσία της Άρτεμης εγγυάται την προστασία όλων των πλασμάτων που υπάρχουν και την ισονομία κάθε είδους. Ο Νομός της εκφράζει τη συμπληρωματικότητα, την αρμονική συνεργασία και το σεβασμό του συνόλου της ζωής.

Η Παρθένος, την οποία συμβολίζει η Άρτεμη, είναι η ιδία η ψυχή στην κατάσταση της αρχέγονης θηλυκότητας και αντιπροσωπεύει το θηλυκό ιδανικό, τη μαγική δύναμη της καρδίας που αντιμετωπίζει όλα τα όντα ισότιμα, χωρίς καμία ιεραρχία, σαν τέλειες εκδηλώσεις του Πνεύματος που αλληλοσυνδέονται με το μεγάλο δίκτυο της ζωής.

Το ταξίδι για την εξερεύνηση της Αρκαδίας είναι μια έρευνα με συγκλονιστικές αποκαλύψεις, μυστηριώδεις διαδρομές και απίστευτους συσχετισμούς. Η Αρκαδία είναι ένα υπόγειο ρεύμα που αργοκυλαει κάτω από την επιφάνεια της καθημερινότητας, έτοιμη να αναβλύσει στον κόσμο μας και να σχηματίσει πήγες από τις οποίες θα ξεκινήσουν ρυάκια που θα μεταμορφωθούν σε ορμητικά ποτάμια.

Υπογειες στοες - Τυρος.
Αυτή η αντιπαράθεση ανάμεσα στο προαιώνιο και στο εφήμερο, στη βαθύτερη συνειδητοτητα και στη ρηχή ηλιθιότητα που ονομάζουμε <<πραγματικότητα>> απαιτεί – στο όνομα μιας αναγκαίας αλληλεγγύης – την υπέρβαση του εγώ και την ολοκλήρωση του ατόμου μέσα από το σύνολο.

Πάνω σε αυτή τη βασική αρχή, ο άνθρωπος της Αρκαδίας ζει σε κατάσταση υπαρξιακής αναμονής. Γνωρίζει ότι μια βαθύτερη έρευνα του υποχθόνιου κόσμου θα ανατρέψει κάποιες πολύ ευαίσθητες ισορροπίες, καθώς θα φέρει στο φως λατρευτικά άνδρα, τόπους ιερούς, μαγικούς και παράξενους καθώς και ένα ολόκληρο  θαυμαστό κόσμο, κρυμμένο μέχρι σήμερα στο απολυτό σκοτάδι……

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ, Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ!, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΧΕΤΥΠΟ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ. ΣΕΛ.170-171-172-173



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου