Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΤΑ VAMPIRES ΣΗΜΕΡΑ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ………….



Τάγματα αποτελούμενα από αυτό- προσδιορισμένα vampires γεννήθηκαν και εξελίχθησαν κατά το πέρασμα των αιώνων σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και στην Ελλάδα, στις μεγάλες συνήθως πόλεις, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, δρουν σήμερα παρόμοιες ομάδες. Αλλά ας δούμε καλύτερα κάποια επίσημη θέση σχετικά με τα vampires.
To Vampires Reseagch Venter (VRC) της Νέας Υόρκης ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία για 810 περιπτώσεις, από όλο τον κόσμο. Οι περισσότερες συναντώνται στην Καλιφόρνια και όχι στην Τρανσυλβανία, όπως πολλοί θα περίμεναν.
Η εξήγηση που δίνει το VRC δεν περιέχει υπερφυσικές ερμηνείες των φαινομένων. Αντιθέτως, ο δόκτωρ  Stephen Kaplan, διευθυντής του  VRC και << Παγκόσμια Αρχή των  Vampires>>, υποστηρίζει ότι τα  vampires είναι:

<< κυρίως συμπαθητικοί άνθρωποι που πίνουν μόνο λίγα γραμμάρια αίματος το χρόνο, πιθανώς από κάποια φιάλη και όχι κατ’ ευθείαν από την πηγή, αποφεύγουν το ισχυρό φως του ηλίου και περιστασιακά κοιμούνται σε φέρετρα>>.

Οι ισχυρισμοί του δόκτωρ Stephen Kaplan πλησιάζουν τη θεωρία των Πορφυρών, Sanguinarians. Σύμφωνα με αυτή, δεν υπάρχει καμία υπερφυσική η μεταφυσική χροιά γύρω από την ύπαρξη των βρικολάκων.
Δεν είναι παρά άνθρωποι, σαν όλους τους άλλους, με συναισθήματα και σκέψεις, επιθυμίες και φόβους. Η μόνη διαφορά, φρικιαστική και  ικανή να τους ξεχωρίσει, είναι η ανάγκη που αισθάνονται να πίνουν αίμα.
Αναζητώντας το ασθενές μονοπάτι της πορείας των Vampires, που μοιάζει να χάνεται στην ομίχλη του παρελθόντος, κατέληξα σε μια σύγχρονη αλήθεια. Σε μια αλήθεια ρομαντική για κάποιους, μα για τους περισσότερους εφιαλτική.
Η αθάνατη φυλή των βρικολάκων διαμεσου των αιώνων εξελίχτηκε, άλλαξε συχνά προσωπεία, και μεταλλάχτηκε σε κάτι ποιο εκλεπτυσμένο. Έτσι, τη θέση των άψυχων νεκροζωντανων πτωμάτων που τριγυρνούσαν στην επαρχεία της Ελλάδας τους προηγούμενους αιώνες, πήραν καθημερινοί συμπαθητικοί κύριοι.
Η εξέλιξη ανά τους αιώνες ήταν μεγάλη και ριζική….. Κάτι όμως δεν άλλαξε και παραμένει κοινό στο τερατώδες, από τη μια, και εκλεπτυσμένο , από την άλλη, Vampires. Αυτό το <<κάτι>> είναι η δίψα της φυλής για αίμα, για το υγρό της ζωής, για την ζωή την ιδία.

Μερικές φορές το αίμα μοιάζει να πάλλεται έξω από εμένα σαν αναβρυουσα  πηγή που χύνει ρυθμικά τα δάκρυα της. Πόσο καλά το ακούω, καθώς κυλά με ήχο ψιθυριστό. Ωστόσο μάταια βασανίζω τον εαυτό μου ψάχνοντας να βρω την πληγή……
Charles Baudelaire,  Fountain of Bllod

 ΘΡΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ,Αστικοι πανθηρες, εκδοσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ, Κωνσταντινος Μαυραγανης, σελ.183- 184- 185.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου