Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΚΛΟΠΕΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ………….


Ο εφιάλτης όμως που προείπαμε, φτάνει στην πιο ακραία μορφή του, όταν τα θύματα τέτοιων πράξεων είναι μικρά παιδιά. Αρχικά, οι φήμες μιλούσαν μόνο για παιδιά που προέρχονταν από τις χώρες του λεγόμενου            << Τρίτου Κόσμου>> ( τα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα φροντίζει και να προσέχει κάποιος, μέσα στις άθλιες συνθήκες της ζωής του).
Τα φαινόμενα αυτά όμως επεκτάθηκαν σε παιδιά και βρέφη που ανήκαν σε κλασσικός αστικές οικογένειες – πολλές φορές και μεγαλοαστικές – οικογένειες, τα οποία απήχησαν και δεν τα ξαναείδαν ποτέ η τα βρήκαν πεθαμένα, χωρίς νεφρά, μάτια η όποια  άλλα όργανα << μοσχοπουλιούνται>> στην τραγική αγορά.
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που συντάραξαν τη Θεσσαλονίκη ( και όχι μόνο), δυο  παρόμοια περιστατικά. Το ένα μιλαει για απαγωγή παιδιού μέσα σε μεγάλο πολυκατάστημα της πόλης, το οποίο κακοποιήθηκε, το κορμί του συλήθηκε και έζησε, ποτέ όμως δεν θα μάθουμε την ποιότητα της ζωής του από το συμβάν αυτό  και μετά.
Το άλλο μιλαει για  παρομοια περίπτωση απαγωγής παιδιού γνωστού επιχειρηματία της ίδιας πόλης, το οποίο επίσης επεστράφη με ένα μάτι κι ένα νεφρό. Η λέξη πανικός είναι πολύ φτωχή για να εκφράσει αυτό που ακολουθησε στο άμεσο και ευρύτερο περίγυρο των παιδιών, όπως η λέξη τραγικότητα η απανθρωπιά.
Τα γεγονότα βεβαία δεν άργησαν να μετατραπούν σε θρύλους, και οι θρύλοι σε φοβίες….. μάλλον όχι αδικαιολόγητα. Το χειρότερο είναι πως – όπως όλα δείχνουν – θα παραμείνουν απλά και μόνο θρύλοι, καθώς η πραγματικότητα τους σχετίζεται με άρτιες οργάνωσης και ισχυρότατα συμφέροντα, που ξέρουν πολύ καλά να κρατούν τα φοβερά γεγονότα στο επίπεδο των θρύλων………

ΘΡΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ, AIDS MARY ΚΑΙ Η ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ,Εκδοσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ, Μαρια Σταματιαδου, σελ.139-140

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου