Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ




ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ
Οι απόψεις  του Άρη Πουλιανού για τους αυτόχθονες της Ελλάδας και οι ανακαλύψεις του για τους πρώτους Έλληνες που έζησαν τουλάχιστον 11 εκατομμύρια προ τη γέννηση του Χριστού στη Μακεδονική γη αντιμετωπίζονται από πολλούς ως… γραφικότητες η απλώς αποσιωπούνται.
Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, χωρίς καμία διάθεση συνωμοσιολογιας, ότι η άποψη περί Αφροκεντρισμου, η εμφάνιση δηλαδή των πρώτων ανθρώπων στη Βόρεια η Κεντρική Αφρική και η εξάπλωση τους στις υπόλοιπες  περιοχές του κόσμου, έχει δεχτεί ισχυρά << χτυπήματα>>, αφού όλο και περισσότερα παλαιοανθρωπολογικα ευρήματα αποδεικνύουν ότι η εμφάνιση και η μετακίνηση των πρώτων ανθρώπων έγινε σε πολλά και διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα.
Σημαντικό είναι επίσης να επισημανθεί ότι στη χώρα μας ( μια από τις πλουσιότερες, αν όχι η πλουσιότερη σε αρχαιολογικά ευρήματα στον κόσμο) ο κλάδος της Παλαιοντολογίας θεμελιώθηκε στο επίπεδο της πρωτογενούς έρευνας μόλις πριν από 150 χρόνια. Επομένως, είναι ίσως νωρίς για να αξιολογηθούν ορισμένα από τα ευρήματα του ελληνικού χώρου.
Στο μεγαλύτερο τους μέρος οι ανασκαφές για παλαιολιθικά ευρήματα έχουν ξεκινήσει συστηματικά μόλις τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ ο ρυθμός των εργασιών είναι υπερβολικά αργός, κυρίως λόγο έλλειψης χρηματοδότησης αλλά και υποδομής.
ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ
Ταυτόχρονα, άλλοι κλάδοι, όπως η Παλαιολιθική Αρχαιολογία, βρίσκονται ακόμη στα σπάργανα. Ερευνητές και καθηγητές της Παλαιοντολογίας από τα μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας   μας έχουν να διηγηθούν απίστευτες ιστορίες έλλειψης βασικής υποδομής στη θεωρητική κατάρτιση, στο έμψυχο δυναμικό αλλά και στη χρηματοδότηση των μεγάλων ανασκαφικών ομάδων, που ορισμένοι από αυτούς συνεχίζουν με ρομαντισμό να … ονειρεύονται.

Αρχαιολογικα μυστηρια στην Ελλαδα, Ο αρχανθρωπος των  Πετραλωνων , Το ανθρωπινο Γενος καταγεται απο το Αιγαιο,εκδοσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ, Στελινα Μαργαριτιδου, σελ.149-150

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου