Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΦΥΣΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ;


Σε υψομετρο 2400 μ - Πυραμιδα στον Ταυγετο
Πρόκειται για την πιο έντονα αμφισβητούμενη πυραμίδα στον ελληνικό χώρο, και αυτό γιατί οι περισσότεροι ερευνητές ισχυρίζονται ότι δεν είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα αλλά φυσικό.
Στην πραγματικότητα, εάν κάποιος στρέψει το βλέμμα προς  μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στην κορυφή του Ταΰγετου, θα αντικρίσει ένα πυραμοειδές σχήμα, που σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι μια πυραμίδα με το γνωστό αιγυπτιακό τελείωμα του κώνου, αλλά θεωρείται κόλουρη.
Πυραμιδα στον Ταυγετο
Σημαντική ωστόσο πληροφορία, που ίσως συνδέεται με κάποιας μορφής κτίσματα της περιοχής, είναι η ιδία η ετυμολογία της: λας σημαίνει  <<λίθος>>, και είναι εύκολο να φανταστούμε τι ακριβώς  περιγράφει η λέξη  ΛΑ- ΚΩΝΙΑ.
Το ζήτημα έχει πολυδιάστατη και συμβολική σημασία, που μπορεί να εξηγεί όχι την ύπαρξη της συγκεκριμένης πυραμίδας (αν φυσικά έχει δημιουργηθεί από ανθρώπινο χέρι), αλλά ίσως αιτιολογεί τα παράξενα αυτά στοιχειά αρχιτεκτονικής που εντοπιστήκαν στον ελληνικό χώρο χωρίς να συνδέονται με άλλες κατασκευές, περιοχές η κυρίως ιστορικά γεγονότα.
χιονισμενη Πυραμιδα στον Ταυγετο
Το νευραλγικό σημείο της λακωνικής γης μπορεί να συνδεθεί όχι μόνο με θρύλους και παραδόσεις αλλα και με λατρείες που ξεκινούν από την Προελληνική εποχή. Εδώ, συμφώνα με τις παραδόσεις, στην Προπελασγικη περίοδο – αν είναι δόκιμος ο ορος- λατρεύονταν γυναικείες θεότητες, όπως η Γαία και η Σελήνη και αργότερα η Δήμητρα και η Άρτεμις.
Αν, λοιπόν, ο Όλυμπος είναι μέχρι σήμερα συνυφασμένος με το δωδεκάθεο αλλά κυρίως με την επικράτηση της Πατριαρχίας, τότε ο Ταΰγετος θα μπορούσε να είναι συνυφασμένος με την Μητριαρχία και τα κατάλοιπα της………

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ; εκδοσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ, ΣΤΕΛΙΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ  σελ.104


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου